Bloemen

Nog even geduld

De zon heeft ons de laatste dagen echt verwend en dan denken we met z’n allen dat het al volop lente is. Mis poes! Gisteren en ook zaterdag voelde het met een maximum van 3° en een sterke noordoosten wind echt fris aan. En ook vandaag is het nog lekker fris. Een korte wandeling volstaat om gratis rode wangen en een koude neus te krijgen.

Wat de weermannen of -vrouwen ons ook proberen wijs te maken: het duurt nóg een paar weken vóór de lente er eindelijk is.

Daarom krijgen jullie hier al een voorsmaakje van wilde lentebloemen waarvoor ik de volgende weken, gepakt en gezakt met fototoestel en objektieven, weer op de loer zal liggen. Soms ook letterlijk!

GDH03

De bosanemoon, één van de eerste lentebloeiers

_DCS4873

Blaassilene bloeit hier vanaf mei, vooral op de zinkrijke ondergrond

_DCS1853

Het madeliefje staat het ook in jouw tuin?

 

Standaard

16 gedachtes over “Nog even geduld

  1. He, dat was apart…
    Afgelopen uur was ik bezig om de krokussen achter de titel van mijn eigen blogje te vervangen door andere bloemen, en daarom was ik aan het rommelen tussen mijn eigen bosanemoon-foto’s. Uiteindelijk vond ik er één die me wel beviel als ‘lente-achtergrond’.
    En vervolgens kom ik hier even lezen, en zie ik bijna een identieke foto (ja, ik weet het, de mijne is niet meer als zodanig te herkennen, wegens de overlay die er overheen zit), hooguit een tikkeltje meer up-close, en bij iets harder licht (de jouwe is dus net dat tikkeltje mooier).

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.