Amfibiën

Boomkikkers

Het is niet makkelijk om de boomkikker te vinden. In heel Vlaanderen zouden er nog 4 leefgebieden zijn, met een voorkeur voor Limburg. Hij, of beter gezegd: zij, is met haar maximale lengte van 4,5 cm nog steeds een klein ding. Mannetjes halen 3 à 4 cm. Met hun hechtschijven klampen ze zich vast aan de blaadjes van bomen en struiken. Ze leven in vochtige gebieden en zoals vele van mijn soortgenoten houden ze ervan om zich uren te zonnen. Wordt het té heet, dan wippen ze snel in het water. Dat doen wij toch ook, of?

Deze slideshow vereist JavaScript.

Standaard

16 gedachtes over “Boomkikkers

  1. Leuk gedaan deze diavoorstelling met mooie foto’s van deze schattige boomkikkertjes 🙂 Ik heb er eind vorige maand ook nog achter gezocht in het “zwin” maar ik heb ze niet gevonden/gezien. Hopelijk lukt het me ook ooit eens deze schattige diertjes voor mijn lens te krijgen.
    Fijne avondgroetjes, Heidi

    Like

    • Ik had mij ingeschreven voor een Macro-Workshop met boomkikkers. Was al een poosje opzoek naar deze beestjes, niet zo evident om ze te vinden. En ziedaar een workshop met als inzet ‘de boomkikker’..

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.