Beken, Landschappen, Watervallen

Néglessepeau???

Die naam had ik wel al gehoord, maar nooit lang bij stilgestaan, alhoewel… daar was toch die waterval. Maar Néglessepeau?? Dat vond ik nergens op een kaart. Op een kille winterse morgen reden we er naartoe. Mijn kompaan wist de waterval zeker liggen, een beetje voorbij Remouchamps. En die grotten van Remouchamps die ken ik, als pruts van 9 jaar had ik er de stalagmieten en stalactieten bewonderd. In Sedoz maakten mijn hersenen opeens een klik – ik denk dat iedereen het kon horen – Ninglinspo was het! Het dialect van mijn reisgenoot had mij op een verkeerd been gezet. De Ninglinspo is een bijriviertje van de Amblève en stort zich een 10-tal meter naar beneden. Deze prachtige waterval heeft de klinkende naam Le cascade de la chaudière. Een uniek stukje natuur in de provincie Luik.

_DSC4816

La cascade de la chaudière

_DSC4883

Ninglinspo

Standaard

20 gedachtes over “Néglessepeau???

    • Op je foto’s zag ik dat er bijna geen water in het riviertje stond, bijna niet te geloven. Begin dit jaar heb ik de foto’s genomen en het water pletste gretig naar beneden. Ik moest opletten waar ik mijn voeten in de chaudière zette om niet om te vallen van het watergeweld…

      Like

    • Bedankt Willy en welkom op mijn blog. Het is een heerlijk wandelgebied, zelfs in putje winter, maar dan met de nodige voorzichtigheid, niemand ligt graag in het ijskoude water..

      Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.