Amfibiën, Bomen

Lekker lui

Het was terug even zoeken vooraleer mijn ogen de kleine groene boomkikkers vonden, ze zijn zó klein en dan kijk je er nogal snel overheen. Bovendien zijn het ook schuwe diertjes en kunnen uren op hetzelfde plekje blijven zitten. ’s Nachts houden ze zich op aan de rand van vochtige gebieden. Zodra de zon er is verschillen ze echter in niets van sommige mensen: ze zonnen, liefst de hele dag door of tot het té heet wordt en ze wat afkoeling zoeken. Het grote verschil is dat deze zonaanbidders géén factor 30 of 50 nodig hebben. Als de verveling toeslaat kruipen ze een beetje verder, om dan weer lekkerlui op een blaadje te zonnebaden. Soms nestelen ze zich heel netjes tussen de doornen van de braambessenstruik. In de bessen zijn ze niet geïnteresseerd, nochtans smaakten ze lekker.

_DSC8621

_DSC8675

_DSC8786

_DSC8848

Standaard

39 gedachtes over “Lekker lui

  1. Prachtige foto’s van deze altijd leuke, schattige en intrigerende kikkertjes! Ik heb er vorig jaar naar gezocht in ’t zwin maar geen enkele gezien/gevonden. Hopelijk lukt het me ooit eens ze voor mijn lens te krijgen. Ik heb alvast van jouw mooie foto’s genoten!
    Fijne groetjes, Heidi

    Geliked door 1 persoon

    • Spijtig genoeg wonen deze kikkers niet in de onmiddellijke omgeving. Ongeveer een uurtje rijden, maar dan liggen ze, zoals het fotomodellen betaamt, rustig te wachten tot de schootging voorbij is😂. Hartelijke groeten, Greta

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.