Steden

Toronto

De grootste stad van Canada ligt aan het meer van Ontario. In de metropool leven ongeveer 6 miljoen inwoners, een smeltkroes van verschillende nationaliteiten, ruim de helft zijn migranten. Het is in alle aspecten een moderne stad. De CN Tower, gebouwd tussen 1972 en 1976, is met zijn 553,33m nog steeds het hoogste vrijstaande gebouw op het westelijk halfrond. Alles wordt hier in superlatieven uitgedrukt. Vanop het uitkijkplatform kan je bij helder weer 160km ver kijken, tot de Niagara watervallen en New York. Een glazen lift brengt je in 58 seconden tot 346m hoog.  Het wereldwijd grootste en 360° draaiende restaurant ligt op 351m. Ietsje lager, op 342m kijk je door een glazen vloer naar het Rogers Centre (thuisbasis van de Blue Jays) en het Ripley Aqaurium. De stad is een bouwwerf waar de wolkenkrabbers wedijveren om de hoogste te zijn. De oude gebouwen worden eervol vermeld en staan in volle pracht tussen de hoge torens.

CN Tower met links het Rogers Centre.

 
_DSC9779

Verfrissend

2018-09-06 18.45.06

De Dome of Rogers Centre met de koepel geopend

CN Tower

Skyline van TorontoStandaard

25 gedachtes over “Toronto

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.