Bloemen, Planten

Over de grenzen.

Ik loop de straat naar boven en buig linksaf. Plots bevind ik mij in een precaire situatie. Loop ik de straat verder en langs de linkerkant dan is er geen probleem, ga ik echter wat te veel rechts, dan heb ik de grens overschreden. En dat mag niet. In deze covid tijden is zonder geldig bewijs de grens oversteken naar Duitsland  niet toegelaten. En er wordt streng gecontroleerd, de staatskas goed gespijsd. Maar dit hier was zo een smal straatje, voor auto’s en ander vervoer al een tijdje gesperd. De bosanemoontjes stonden rechts van de straat, onder de bomen op de berm. Het is mij nog gebeurd: de fototas in België en ik lig in Duitsland op de berm en fotografeer. Deze keer wel een strafbaar feit.

2020_DSC2699_

2020_DSC2694

 

Standaard

37 gedachtes over “Over de grenzen.

 1. Toch oppassen, ik las dat er zelfs zoiets is ingevoerd als een kliktelefoon.
  Maar … Je moet er maar bij stilstaan, inderdaad een dilemma waar je al genietend van natuurlijke schoonheden misschien even niet aan denkt. De 1e foto is overigens prachtig.

  Geliked door 1 persoon

    • Ik zou dat pure inmenging durven noemen. Als iemand zich niet aan de regels houd dan heeft deze persoon in de eerste plaats zélf een gigantisch probleem. De gevolgen moet hij/zij dan zélf maar dragen. Zolang deze persoon mij niet in de problemen brengt is dat zo. We bemoeien en moeien ons soms te veel. Ik ga mijn buurvrouw niet verklikken omdat zij bezoek krijgt. Dat zijn Stasi praktijken en dat moeten we niet hebben, zelfs in tijden van Corona niet. Misschien heb jij er een andere opinie over, dat is je goed recht. Voor mij gaan de kliklijnen over de rode streep.
     Fijne paasdagen!

     Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.